Fietstocht Aalburg Rond 8 juni 2024

ONDERNEMERS, DOET U (OOK WEER) MEE? 
 
Omdat ie nog steeds zo populair is bij het publiek houden we dit event erin. Al vele malen was deze fietstocht een groot succes. Niet alleen voor de fietsende deelnemers, maar ook voor de ondernemers. Voor velen is het event bekend, die doen namelijk al één of meerdere jaren met ons mee.  

 
Oorspronkelijk opgezet door onze voormannen in het bestuur; Willie Vos en wijlen Jacob van Bergeijk. Inmiddels zijn we toe aan editie 38. 

Een fietstocht langs de ondernemers van de 7 kernen van de (inmiddels voormalige) gemeente Aalburg;  Veen, Babyloniënbroek, Meeuwen, Drongelen, Eethen, Genderen en Wijk en Aalburg. 

Bij de deelnemende ondernemers hangt een letter en krijgen de fietsers een stempel. Alle verzamelde letters tezamen vormen een slagzin. Deze leveren de fietsers in op hun vertrekpunt samen met de volle stempelkaart. 

Uit de goede inzendingen worden de prijswinnaars getrokken.  

Op deze manier, was de oorspronkelijke gedachte,  kan de ondernemer zich presenteren aan een breed publiek. En dat geldt nog steeds. Veelal zorgt de ondernemer ook voor een aardigheidje voor de fietser. 

Wij hopen u dit jaar (ook weer) te mogen begroeten. Samen maken wij er dan opnieuw een succes van! 
U kunt uw onderneming deze dag presenteren door bijvoorbeeld het uitdelen van een presentje aan iedere fietsdeelnemer. Een paar voorbeelden: gadgets, lekkere hapjes, drinken, chips etc.  
 
TIP – Denk aan de kosten van dat presentje, want bij mooie weersomstandigheden kunt u zo maar rekenen op 1.000 deelnemers.

AANMELDEN 
Als u (wéér) mee wilt doen aan dit evenement kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website
https://ov-aalburg.nl/aanmeldformulier-fietstocht-aalburg-rond/
 
Graag aangeven of u een kraam wenst. De bijdrage hiervoor is € 75,00 (de kramen worden gebracht en weer opgehaald). Let op, een kraam is niet verplicht. 
 
ADVERTEREN 
A. Deelname aan de fietstocht kost niets. Het biedt u extra mogelijkheden uw bedrijf aan een breed publiek te presenteren. Dat kan ook via adverteren in het programmaboekje. Geef dit aan op het formulier. 
 
B. Via de krant kunt u zich presenteren aan de inwoners van het Land van Heusden en Altena. U kunt in de speciale bijlage van Het Kontakt een advertentie plaatsen. Door de vertegenwoordiger van Het Kontakt wordt hierover contact met u opgenomen. 
  
 
NOG EEN TIP 
Wellicht is het voor ondernemers uit eenzelfde dorp interessant om samen iets te organiseren. Bijvoorbeeld een kleine markt of braderie. Zo kunt u de kosten delen en hoeven de fietsers minder stempelplaatsen aan te doen.  
 
Wij vragen u hierin zelf initiatief te nemen met mogelijke medeondernemers.  
 
Anderzijds zijn velen van u gebaat bij fietsers die bij u binnen of op uw terrein komen. Voor die groep zal deze vorm van co-presentatie niet interessant zijn. Die afweging kunt u uiteraard zelf het beste maken. 
 
START 
Als deelnemer wordt u geacht vanaf 8.30 uur startklaar te staan, want dan vertrekken de eerste fietsers al. Tot 12.00 uur kunnen mensen zich inschrijven omdat zij anders qua tijd de route niet uit kunnen fietsen. 
De eindtijd van de fietstocht is 16.30 uur.  
Inschrijven door fietsers is alleen mogelijk bij de start-/stempelposten. Andere bedrijven zijn alleen stempelpost.